Vapour Organic Beauty | Stratus Soft Focus Skin Perfector

Vapour Organic Beauty je američki brend organske, prirodne, ekološki i moralno osveštene kozmetike koji u svom asortimanu ima i preparativu i dekorativu. Osim što celu tu priču oko prirodnog, organskog i ekološkog podižu na skroz novi nivo, Vapour se ističe upravo zanimljivom mineralnom šminkom sačinjenom od 70% biljnih sastojaka organskog porekla i 30% minerala i etarskih ulja. Kao što tvrde na svom sajtu, Vapour zaista briše liniju između nege kože i šminke. Ovo je priča o njihovom uljanom, hranljivom, zlaćanom tečnom iluminatoru punog imena Stratus Soft Focus Instant Skin Perfector.


Kada se šminkam, uvek mi je najbitnije da izjednačim ten i da mi koža izgleda jedro i blistavo. Ako to postignem, ostatak šminke mi nije toliko bitan i uglavnom u zavisnosti od raspoloženja biram da li ću se taj dan koncentrisati na oči i igrati se senkama ili ću naglasiti usne nekim efektnim karminom i to ukombinovati samo sa tankim slojem maskare na trepavicama. Uvek sam u potrazi za dobrim prirodnim bazama i iluminatorima, jer su to proizvodi koje često koristim i koji dugo ostanu u kontaktu sa kožom i tu ne volim da pravim kompromise po pitanju sastojaka.

Stratus Soft Focus iluminator je nešto što se i filozofijom i efektom savršeno uklapa u ono što tražim. Kao i skoro svi Vapour proizvodi, najviše će odgovarati suvoj ili zreloj i dehidriranoj koži, a moja koža jeste suvlja i nikada ne prosijavam. Proizvod je žuto-zlatne boje i preliva se na svetlosti, a tekstura je uljana i viskozna. Mineralni pigmenti su vrlo lepo mleveni i nijansa s903 je odlična u kombinaciji sa mojim tenom i blago žućkastim podtonom. Na mojoj koži se vrlo lepo ponaša ispod CC kreme ili laganog pudera, a ponekad ga nanosim i ciljano kao highlight, nakon baze i korektora.


Iako je tečan, ovaj iluminator je dosta gust i uopšte ne sadrži vodu. Organsko ulje semena kamelije nalazi se na prvom mestu na listi sastojaka. Od ove biljke se pravi tzv. tea oil, tako da se njeno ulje naziva i uljem semena čaja. Vapour ga koristi u skoro svim svojim proizvodima, obično u velikim količinama. Favorit je i drugih brendova luksuzne prirodne kozmetike, kao što je Tatcha. Prisutan je i pčelinji vosak, ulje suncokreta, ulje semena bundeve i ulje kamilice, a tu su i ekstrakti papaje, zove, indijske biljke tulsi (tzv. svetog bosiljka), lotosa i čitave biljke paradajza - stabljike, lista i ploda.

Cene Vapour proizvoda su dosta visoke, ali zaista do sada nisam naišla na brend koji toliko pazi na izbor, kvalitet i poreklo sastojaka, materijal pakovanja, pa čak i zaštitu okoline - Vapour koristi energiju vetra za proizvodnju svojih proizvoda! Naglašavaju da u njihovim proizvodima nema nano čestica i garantuju da korišćeni sastojci nisu bili izloženi štetnoj radijaciji. Kutije su napravljene od recikliranih vlakana, a za štampu je korišćeno sojino mastilo. Sve je Made in USA, što često znatno povećava cenu proizvoda, i ništa se ne testira na životinjama. Ekstravagantna pakovanja i prenaduvan imidž konvencionalne luksuzne kozmetike ne uspevaju da me oduševe i ona se kod mene ne kotira visoko. Za mene je luksuz ovo.


Na blogu Uncle Abadash možete čitati o Stratus Soft Focus iluminatoru u nijansi s904, kao i o Vapour Atmosphere Soft Focus tečnom puderu i Illusionist korektoru. Ja sam pomenuti tečni puder nasledila od Nataše, jer smo zaključile da bi mojoj koži više odgovarao, i nismo pogrešile. Uskoro nešto više o njemu. Ukoliko ste zainteresovani za Vapour proizvode, korisno je da znate da preko sajta Naturisimo možete da ih poručite bez dodatnih troškova poštarine. Stratus Soft Focus iluminator konkretno košta £49, a to je nešto više od 7500 RSD. Luksuz, kao što sam već rekla. Ali ko želi i ko može, zaista će uživati.

Ovaj iluminator možete da vidite u akciji u videu koji sam snimila početkom ove godine. Tada sam ga uparila sa Olival CC kremom sa uljem smilja, koja mi je već neko vreme omiljena baza za svaki dan. Tokom hladnijih meseci sam nanosila iluminator svaki dan, jer je uspevao da vrati boju i živost mojoj sivkastoj, umornoj koži, a pored toga sam znala da je on praktično ekstenzija preko potrebne nege. Došlo je toplije vreme i ja ga još uvek obožavam, iako ga sada uglavnom nanosim ciljano na sredinu čela i jagodice. Zaista daje onaj lit from within efekat, suptilan i umeren. Uostalom, vidite i sami.



Da li ste već čuli za Vapour Organic Beauty? Šta mislite prirodnoj/mineralnoj šminki?
*Ovaj proizvod mi je besplatno ustupljen na korišćenje od strane brendaViše o tome ovde.

No comments