O meni


Teodora / 24 / dipl. filolog / Beograd

_______________________________________________________________


∙ Koža lica
Moja koža lica je normalna, ali potrebno joj je dosta pažnje da ne bi postala suva ili dehidrirana usled delovanja spoljašnjih faktora. Nemam problema sa aknama, ali mi je lice osetljivo na prašinu i prljavštinu i pore mi se vrlo lako začepe. Koža oko očiju mi zna biti veoma suva, a imam veoma masne kapke. Nemam kožne alergije niti sam osetljiva na sintetičke sastojke. 

Ne koristim tečni puder na dnevnoj bazi, ali stavljam korektor ili CC kremu kako bih ujednačila ten, prikrila tamne podočnjake i crvenilo koje uglavnom imam u predelu oko nosa. Srednje puti sam i žućkastog podtona.


∙ Koža tela
Koža tela mi je suva, pogotovo na potkolenicama. Predeo oko ramena i leđa mi je nekada problematičan i masniji. Koža mi je generalno sklona ožiljcima, strijama i modricama. Brzo dobijam boju i ne gorim lako na suncu.


∙ Kosa
Moja prirodna boja kose je svetlo smeđa i pepeljasta, a trenutno imam blago posvetljene krajeve. Nemam problema sa kožom glave i prekomernim mašćenjem vlasišta, a kosa mi je generalno normalna ka suvoj, sa krajevima koji su donekle oštećeni zbog posvetljivanja. Perem kosu na svaka 4 dana i trudim se da pustim da se osuši prirodnim putem, ali ipak povremeno koristim fen i presu.