Herbateria kolačići za telo

U dodir sa ovim domaćim brendom sam po prvi put došla ovog leta u Somboru, kada sam otišla da potražim nešto za negu tela. Na maminu preporuku sam svratila u biljnu apoteku Herbateria i tamo sam, nakon nekoliko minuta opčinjenog razgledanja desetina bočica i kutijica na policama, upoznala dipl. farmaceuta Jovanu Vlaškalić, vlasnicu biljne apoteke i online prodavnica Herbateria.rs PrirodniLek.com. Raspričale smo se o prirodnoj kozmetici i mom blogu, a ona mi je na kraju poklonila nekoliko proizvoda. Među njima je bio i ovaj kolačić u obliku srca, koji je postao jedan od mojih omiljenih mazalica za telo.


Prethodno sam koristila LUSH King of Skin buter za telo - isti tip proizvoda - i shvatila sam da mi se mnogo dopadaju takve mazalice. Herbateria kolačići za telo su kompakt losioni upakovani u providnu foliju i obloženi slojem tila, koji je zavezan komadićem čipkaste trake - slatko i jednostavno. Nakon što ih otpakujete možete da ih čuvate u nekoj keramičkoj posudi ili papirnatoj kesici.

Postoji nekoliko oblika i mirisnih nota - vanila, čokolada, lavanda-ruzmarin, kokos, cimet, karanfilić, narandža, limun-bergamot i anis. Kod vanile, čokolade kokosa i cimeta reč je o sintetičkim aromama, ostali mirisi su etarska ulja, a  postoji i varijanta bez mirisa, za najosetljiviju kožu.


 Par reči o sastojcima:
  • Masne kiseline u ši buteru obnavljaju ćelije kože, što je nužno za zdravlje kože. Vitamini A, E i F hidriraju kožu, čine je glatkom i smanjuju pojavu strija. Sadrži esencijalne masna kiseline koje vraćaju elastičnost koži. 
  • Kakao buter obiluje vitaminom E i odličan je zaštitnik kože. Deluje podmlađujuće, vraća sjaj i elastičnost koži a odgovara svim tipovima kože. Stvara tanak zaštitni film koji štiti kožu ali se izuzetno brzo upija i ne ostavlja mastan trag. 
  • Bademovo ulje je bogato vitaminom E, koji je poznat kao hrana za kožu. Ovo ulje se posebno preporučuje za negu suve kože. 
  • Maslinovo ulje je posebno je pogodno za negu suve ili normalne kože, a nanosi se na blago vlažnu kožu nakon tuširanja. Veoma dobro hidrira kožu jer sadrži skvalen, prirodno jedinjenje koje je čest sastojak u proizvodima za negu kože. 
  • Ulje avokada sadrži visoke koncentracije esencijalnih masnih kiselina koje sprečavaju isušivanje i održavaju njenu elastičnost. Usporava pojavu znakova starenja jer podstiče metabolizam kolagena i povećava njegovu topivost u dermisu 
  • Ulje jojobe je jedno od najkvalitetnijih ulja. Koži daje vlažnost i mekoću, brzo i lagano se upija. Posebno je korisno za negu umorne kože, a pomaže i kod nege upaljene i nadražene kože.
Informacije o sastojcima preuzete sa sajta herbateria.rs.


S obzirom na njihov sastav, ovi losioni mogu da počnu da se tope na temperaturama iznad 17°C, tako da je tokom leta preporučljivo da se čuvaju u frižideru. Mogu da se koriste ispod tuša, ali ja najviše volim da ih nanosim na toplu, vlažnu kožu odmah nakon tuširanja. Osećaj je veoma prijatan - proizvod se lako nanosi, stvarajući blagi zaštitni film na koži koji se potom upija u potpunosti. Zbog ši butera, ovi losioni su pogodni za korišćenje pre izlaganja suncu, a zbog umirujućih biljnih ulja odlično neguju kožu i posle sunčanja.


Svoj vanila losion od 50 g koristim već mesec dana i nisam ga potrošila. Stvarno mi se čini da se ovakvi proizvodi za negu tela troše sporije od onih u kutijicama. Ovi čvrsti losioni mirišu blago i prijatno, ali se miris neko vreme zadržava na koži, koja je nahranjena, elastična i meka na dodir. Herbateria kolačiće za telo možete pronaći u biljnoj apoteci Herbateria u Somboru ili naručiti preko online prodavnica Herbateria.rs po ceni od 400 RSD. Određeni proizvodi se mogu kupiti i u prodavnicama zdrave hrane širom zemlje, a kompletan spisak prodajnih mesta nalazi se na ovom linku.

Kako vam se čine ovi losioni? Koji miris vam zvuči najprivlačnije?
*Ovaj proizvod sam dobila na poklon od proizvođača. Više o tome ovde.

11 comments

  1. Ja sam nasla slican losion kao ovaj tvoj, samo su drugaciji sastojci ali osnova je sea buter. Samo sam mislila da mogu da nadjem negde i nerafinisani sea buter kao i kakao buter bez dodataka ali nisam nasla u Nisu na zalost. Bas lepo mirise i za sad mi se svidja kako neguje. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super! To je odlična opcija sigurno :)

      Delete
  2. Ja bih probala čokoladu i vanilu u ovom obliku, volim ove čvrste butere, super neguju i zanimljiviji su mi od krema :D
    Divne slike :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa mnogo su zanimljiviji od standardnih krema :) Ja trenutno koristim čvrsti losion sa mirisom limuna i bergamota, koji miriše na čokoladu sa narandžom ♡

      Delete
  3. O ovom losionu sam citala mnooogo, i sada sam se definitivno odlucila za kuovinu. ti si glavni krivac :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha drago mi je! Nadam se da će ti se dopasti koliko i meni :)

      Delete
  4. Ja sam imala isti takav maslac od Lush-a, imao je predivan miris na limun i baš sam ga obožavala :)
    super fotkice ;) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Lush je tu najpopularniji ali i ovakve male firme dobro znaju šta rade :) Ne znam još nikog ko je probao ove losione a da mu se nisu svideli. Hvala :*

      Delete
  5. Uh meni limun-bergamot baš baš vuče na citrus! :) Napravila sam mentalnu zabelešku što se tiče My green way čvrstih losiona ;)

    ReplyDelete
  6. Mila
    Koliko ja zelim da probam ove cvrste losione za telo,jer obozavam sve mazalice :) Jos uvek nisam nasla gde da ih kupim,nema ih u mojoj blizini ali potrudicu se da uskoro probam neki,sigurna sam da ce mi se dopasti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možeš da ih naručiš preko njihovog sajta :) Drago mi je da ti se sviđaju!

      Delete