Gđica Ptica kremica / Lavanda

Gđica Ptica je mali hrvatski brend prirodne kozmetike koji sam sasvim slučajno pronašla preko Facebook stranice i odmah se zaljubila u preslatki dizajn i pakovanja njihovih proizvoda. Gđica za sada ima dve vrste kremica, a to su Lavanda i Naranča&Cimet - koja u hladnijim mesecima postaje Zimska, a u asortimanu su i unisex Dezić i Sexy ulje. Meni je kremica od lavande dolepršala u ruke, isprobala sam je i u ovom tekstu vam prenosim utiske. Osim toga, pročitajte i šta je to što ovaj brend čini posebnim i koja je njihova filozofija.



"Gđica Ptica Kremica potpuno je prirodna višenamjenska krema čiji su sastojci sve ono najbolje što priroda daje za njegu kože: ekstra djevičansko maslinovo ulje, neven, kamilica, pčelinji vosak i ulje lavande. Gđica Lavanda sadrži eterično ulje lavandina koje djeluje antibakterijski i protuupalno, maslinovo ulje prodire duboko u kožu te ju dubinski vlaži, pčelinji vosak također djeluje antibakterijski i vraća koži elastičnost, a neven i kamilica svojim ljekovitim svojstvima pomažu pri zarastanju ranica, ožiljaka, suhe i ispucale kože."

Meni je ova kremica bila ljubav na prvo mazanje. Odmah postaje jasno da sadrži dobro odabrane, kvalitetne sastojke koji omekšavaju, štite i obnavljaju kožu. Teksturom me najviše podseća na lekovite meleme, višenamenska je i odlično umiruje nadraženu kožu. Baza je ekstra devičansko maslinovo ulje, etarska ulja koja se koriste su visokog kvaliteta, a kremice se prave po staroj porodičnoj recepturi sa motom "Ono što ne možeš pojesti, nemoj stavljati ni na kožu".


Originalno ime, dizajn logoa, kao i dizajn pakovanja su bile stvari koje su me prve privukle ovom brendu. Krema koju sam dobila je u pakovanju od 25 ml, ali može da se kupi i u velikom pakovanju od 100 ml. Sve Gđica Ptica kremice i dezodoransi su pakovane u staklene teglice, što je meni uvek veliki plus. Ova kremica miriše biljno, prijatno, blago, ali ipak dovoljno da vam obuzme čula i da taj mali ritual nanošenja kreme zaista postane opuštajuće iskustvo.

Iako se Lavanda može koristiti i za negu usana ili ruku, ja najviše volim da je koristim za noćnu negu lica. Koža je do ujutru nahranjena, meka, umirena. Može da se koristi i preko dana, pogotovo ako imate suvu kožu, ali morali biste da joj date malo vremena da odradi svoju magiju pre nego što nanesete šminku. Kremica se topi pod prstima, veoma je razmaziva i predivno klizi po koži, tako da vam za jedno nanošenje treba veoma mala količina - čak i teglica od 25 ml bi vam potrajala.


Iako već u prvoj rečenici teksta stoji da je ovo kremica jednog hrvatskog brenda, ukoliko vas interesuju Gđica Ptica proizvodi a iz Srbije ste - ja bih vam savetovala da se ipak obratite Sanji preko Ptica sajta ili Facebook stranice. Ptica ima krila, a i prijatelje u Beogradu, tako da je moguće izbeći poštarinu koja je skuplja od samih kremica. A devojke iz Hrvatske, ukoliko već niste poručile svoju Ptica kremicu, šta čekate? ☺

Kako vam se čine Gđica Ptica proizvodi? Da li volite da koristite ovakve kreme?

*Ovaj proizvod mi je besplatno ustupljen od strane proizvođačaViše o tome ovde.

20 comments

  1. Osećam da će ta zimska pre zime da bude moja, samo mi izvlačiš pare iz džepa! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Strpi se do recenzije, a onda naručuj, obožavaćeš je! (Takođe - pssst, Herbateria limun i bergamot čvrsti losion miriše kao crna čokolada sa narandžom) :))

      Delete
    2. Jaoooo, ne pominji, terćaću te i njega da mi kupiš :D

      Delete
  2. Joooj, kakvo preslatko pakovanje! A verujem da je unutra još bolji proizvod :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakovanje je odlično, a ptičica preslatka! Veća pakovanja od 100ml su još lepša. Drago mi je da ti se sviđa :)

      Delete
  3. Preslatko!!! Baš bih volela da probam :D

    ReplyDelete
  4. Ovo tako medeno izgleda,pakovanje te privuče,još kad saznaš da je unutar pakovanja takođe nešto dobro,samo ti ostaje da nabaviš i probaš :)

    ReplyDelete
  5. Kako su slatka pakovanja :) Šteta što nisu dostupniji, baš fino izgleda kremica :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, šteta, ali kao što kažem, možda Ptica doleti i do Beograda u nekim većim količinama pa bude dostupna vrlo lako :) Videćemo.

      Delete
  6. Ne znam stvarno, ja sam ih dobila na poklon a na sajtu ne piše. Za tu informaciju ćeš morati da pišeš Gđici u inboks :)

    ReplyDelete
  7. Gđica Ptica13/10/2014, 14:46

    Drage curke, hvala vam na komplimentima :) Svi proizvodi su napravljeni sa super sastojcima i jako su dobro za njegu kože. Evo, ukazala se prilika za povoljnu dostavu za Beograd / Srbiju krajem mjeseca, pa ako ste zainteresirani, rado vam uputim ptičicu! Ako želite vidjeti što još mućkamo, možete to vidjeti na našem sajtu www.gdjica-ptica.com.

    I veliko hvala Teodori što je uvrstila našu Gđicu u svoj blog i napisala tako lijepu recenziju. Želimo ti puno uspjeha u radu!

    Pozdrav svima,

    Sanja xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto divne vesti! :) Hvala tebi, Sanja xx

      Delete
  8. Bože bože kako je samo slatko pakovanje!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daa! Veća pakovanja su još lepša, ali ova imaju svoju čar jer su tako minijaturna. ♡

      Delete
  9. Divna recenzija i divni proizvodi :). Krema me po teksturi i boji jako podseća na Haoma balzamaste losione. U pitanju je domaća biljna kozmetička radionica. Verujem da bi ti se njihove mazalice dopale.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jelena! To mi je stvarno velik kompliment kad dolazi od tebe :) Odmah se bacam na traženje Haoma proizvoda po internetu da vidim šta je to! Nisam do sada čula za njih, a obožavam medene balzamaste kreme. Hvala na preporuci! x

      Delete
  10. Preslatko izgledaju teglice :) cula sam dosta pozitivnih komentara o njima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam čula samo najbolje! Teglice obožavam generalno, a pogotovo ovako kad imaju nalepnicu ptičicu :)

      Delete