Marigold prirodno mleko za telo + POKLON

Do sada ste mogli da primetite da osim velikih imena u svetu prirodne kozmetike zaista volim i često pišem o manjim, pristupačnijim, domaćim brendovima. Jedan ovakav brend je Marigold. Imaju širok i zanimljiv asortiman proizvoda za negu kože, uzgajaju svoj neven za potrebe pravljenja macerata, pažljivo biraju sastojke i konstantno rade na unapređivanju svog brenda. Čim sam pregledala njihov sajt znala sam da moram da probam ovo prirodno mleko za telo, a sada vam pišem o svojim utiscima. Na kraju posta vas čeka giveaway!


Ovo je mleko u pravom smislu te reči, bele je boje i vrlo razmazive teksture. Rekla bih da je ipak nešto gušće od konvencionalnih mleka za telo na koje su neki od vas verovatno navikli, ali se fantastično razmazuje i brzo upija. Sadrži isključivo prirodna ulja i biljne sastojke, koje će koža biti u stanju da u potpunosti upije i iskoristi. Po nanošenju nema onog teškog, uljanog filma, zbog čega mislim da je ovo super mazalica za leto. Nega je zaista na zadovoljavajućem nivou, a kada se baci pogled na listu sastojaka, postaje jasno i zbog čega.

Aloe vera, ulje slatkog badema sa maceratom nevena, ulja susama, koštica grožđa i jojobe su samo neki od sastojaka koji su u kombinaciji sa odabranim prirodnim emulgatorima zaslužni za teksturu ovog mleka. Aktivnih sastojaka zaista ima puno, a svaki od njih ima određene benefite za kožu. Treba pomenuti i ši buter, ulja soje, konoplje i šljive, kao i umirujuće sastojke poput ekstrakta kamilice, pantenola i bisabolola. Iako Marigold nije sertifikovan, koriste samo emulgatore i konzervanse koji su dozvoljeni u prirodnoj kozmetici.


Moja omiljena stvar u vezi sa ovim mlekom je njegov predivan, citrusni miris. Sadrži etarsko ulje limunove trave (eng. lemongrass), biljke koju obožavam i u kozmetici i u hrani, a koju imam i u saksiji na terasi. Miris je vrlo autentičan i relativno dugo ostaje na koži, pa tako i posle nekoliko sati može da vas iznenadi kada vetar dune u određenom pravcu. Ako se i vama dopadaju sveže, citrusne note, a tražite nešto lagano i efikasno za letnju negu kože, uživaćete u ovom proizvodu.

Marigold proizvode možete nabaviti preko online prodavnice ili na nekom od prodajnih mesta. Cena mleka za telo je 700 RSD za 200 ml ukoliko kupujete preko sajta, a na prodajnim mestima je verovatno nešto viša. U svakom slučaju, apsolutno prihvatljivo kada se uzme u obzir raznovrsnost i kvalitet sastojaka. U dnu posta ćete naći formular preko kog možete da se prijavite na giveaway i dobijete priliku da isprobate ovo mleko za telo! Samo prve 3 opcije su obavezne za prijavu, ostale su tu da vam povećaju šanse. Srećno!


HealthAlt & Marigold giveaway
*Giveaway je ograničen na teritoriju Srbije. Prijave traju do nedelje 31. jula, a ime dobitnika će biti objavljeno u 1. avgusta na HealthAlt stranici.

48 comments

  1. Bas bih volela da probam ovo mleko ! Posle toliko lepih reci o njemu, dobila sam bas veliku zelju ! Hvala sto nam pruzas priliku da i mi osvojimo ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uvek mi je drago kada mogu da organizujem ovako nešto! Najlepši je osećaj kada neko nešto kupi po mojoj preporuci ili osvoji, pa isproba, i onda mi javi da mu se dopada i da je nastavio da koristi taj proizvod. :)

      Delete
  2. Savrsena prilika za savrsen poklon...volela bih ovo da isprobam..do sada nisam imala prilike...odlicne preporuke ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da Vam se dopada, Slavice! Hvala puno.

      Delete
  3. Već sam nekoliko puta imala priliku da čitam pozitivne utiske o njihovim proizvodima, mislim da više nemam izgovora, moram probati. Ovo mleko zvuči odlično, negujuće a sveže, prava stvar za leto!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da Vam se dopada! Zaista jeste prava stvar za leto, iako bi što se nege tiče bila dovoljna i za hladnije mesece. ;)

      Delete
  4. Divno...bas bih volela da probam :)

    ReplyDelete
  5. Lepo si ga opisala i naterala me da poželim da ga probam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A pored njega, veoma me je privukla Hranljiva krema za ruke.

      Delete
    2. Drago mi je, Milice! Krema za ruke je divna, to sam prvo probala od Marigolda. Obožavam i njihova ulja, kvalitetna su a pristupačna, propisno upakovana, sve kako treba. :)

      Delete
  6. Isprobala sam nekoliko Marigold ulja, favorit mi je ono od kostica grozdja, kao i stik za negu usana, odlican je. U planu su mi hidrolati i ulje semenki pamuka. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja obožavam njihova ulja! Koristila sam ulje avokada za lice tokom hladnijih meseci, a ulje makadamije za kosu koristim još uvek. Čula sam sve najbolje o Marigold ulju koštica grožđa, ali je ono pogodnije za kombinovanu/masnu kožu, kakva moja nije, pa ga nisam lično isprobala. Hidrolati su mi takođe sledeći na listi želja!

      Delete
  7. Nisam koristila ništa od njihovih proizvoda, a veoma primamljivo deluje SHEA BUTTER nerafinisani 100% čist koji je ne izbežan za leto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, ši buter je odličan za smirivanje i regeneraciju kože i tokom i nakon izlaganja suncu, a Marigold nerafinisani ši buter stvarno izgleda odlično ;)

      Delete
  8. Bas je divno, i uvek volim da probam nove stvari a ovo mleko za telo je bas ono sto mi treba za moju osetljivu kozu. :)

    ReplyDelete
  9. Bas bih volela da probam ovo mleko,jer me tvoje posto odusevio kao i njihovom sajt,volim prirodnu kozmetiku,a jos i predivan mirisa,fantasticno.

    ReplyDelete
  10. Volela bih da probam,nisam jos koristila nista od njihovih proizvoda

    ReplyDelete
  11. Obozavam prirodnu kozmetiku,divan post!

    ReplyDelete
  12. Tvoja lista je kao i moja, podugačka! :) Znam da je Jelena sa bloga Moj Neseser pisala o toj bademovoj kremi i da je jako voli, mora da je odlična.

    ReplyDelete
  13. Volela bih da probam :-)

    ReplyDelete
  14. Nisam do sada koristila Marigold proizvode, ali bih volela da probam. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šta te posebno zanima? Jesi pregledala njihov sajt? :)

      Delete
  15. Tonik za masnu i problematicnu kozu bih volela da probam, nisam probala nista :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Po sastavu se čini odlično, verujem da bi ti odgovarao. ;)

      Delete
  16. Uživam u hidratantnoj kremi za suvu kožu i svima toplo preporučujem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imala sam tester te kremice, super je! :)

      Delete
  17. Za sad sam samo koristila njihovu kremu za ruke (po tvojoj preporuci) i balzam za usne, i sa oboje sam zadovoljna, prvi sledeći na listi mi je neki od hidrolata :)
    Jelena G

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raduje me da to čujem! I ja jedva čekam da probam hidrolate. :)

      Delete
  18. Veliki sam ljubitelj kozmetike,posebno mazalica za telo...i uvek u potrazi za novim,boljim,zdravijim...pa evo prilike,da i ovo isprobam.Pozdrqv

    ReplyDelete
  19. Koristila sam njihovo mleko za lice, odlično je. Lepo očisti kožu, lice nakon njega izgleda svežije i najbitnije ne suši kožu i ne izaziva mi osip, pošto inače imam jako osetljivu kožu lica. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čula sam super stvari o Marigold mleku za čišćenje lica! Drago mi je da si imala takvo iskustvo i da si pronašla nešto što ti odgovara. Za osetljivu kožu je po mom mišljenju prirodna kozmetika najbolji izbor, samo treba paziti i tu na mirisne komponente, odnosno etarska ulja, jer na najosetljivijoj koži i ona mogu da izazovu reakciju. ;)

      Delete
  20. Ovo mleko za telo je doslo kao neki znak, u pravo vreme :)
    Vec duze vreme trazim neko prirodno mleko za telo, i to nimalo nije lak zadatak, nazalost. Ovo Marigold mleko se zaista cini odlicnim, a dodatan plus je njegov citrusni miris :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago! Da, i ja sam retko pronalazila mleka za telo čija mi se lista sastojaka dopada, mnogo je lakše pronaći butere i ulja. Miris je fantastičan, veruj mi!

      Delete
  21. Odlican post....volim prirodnu kozmetiku! Hvala na prilici da uzivamo u ovom divnom proizvodu. :-)

    ReplyDelete
  22. Izgleda divno! Rado bih ga probala :)


    Pogledaj poslednji post u pitanju je youtube kanal i bilo bi mi drago da ga pogledas( sub, like , kom ) http://fashionandallaboutthat.blogspot.com/ :)
    mozemo i da se zapratimo na instagramu : anaradunovic_

    ReplyDelete
  23. Od Marigolda sam probala dosta toga ali ne i ovo mlijeko koje planiram za zimu ;).
    Koristim njihov hidrolat od muskatne žalfije, oba tonika sam probala i koristim trenutno onaj za masnu kožu.
    Probala sam i balzam za usne i kremu za masnu kožu a nerafinisani ši puter koristimo svi u porodici :)!
    Prezadovoljna sam svime, moj muž hvali njihovu kremu za osjetljivu kožu dok mu ona za suvu baš i ne odgovara, kaže da nije dovoljno "jaka"...
    Eterično ulje čajnog drveta koristim za akne (na preporuku drage Ane sa bloga Kozmetički dnevnik)...
    Uglavnom, super kozmetika, veoma povoljni i profesionalni, svaka preporuka za ljubitelje prirodne a pristupačne kozmetike!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Nedo, slažemo se! Ja trenutno koristim njihov hidrolat matičnjaka umesto tonika, odličan je. Sviđa mi se što su u poslednje vreme izbacili novih proizvoda. I hvala što pratite blog! :)

      Delete