Weleda After Shave Balsam

Iako u Weleda asortimanu postoji dosta proizvoda koji bi se po svim karakteristikama svideli većini muškaraca, kao što su recimo Citrus dezodorans i gel za tuširanje, Weleda je kreirala i posebnu liniju za negu muškaraca. Pre par meseci sam dobila mejl od uvoznika sa pitanjem da li bih želela da mi pošalju neki od proizvoda iz ove linije, koji bih dala nekoj dragoj muškoj osobi na testiranje. Kako je moj dečko baš u tom periodu - na moju ogromnu žalost - odlučio da obrije bradu, prihvatila sam ponudu i on je odabrao Weleda After Shave balzam. Posle nekog vremena mi je preneo utiske, a ja sam ih sročila u ovaj tekst sa još nekim korisnim informacijama.


Pakovanja svih proizvoda iz linije za muškarce su tamno plave boje i mirisi su zaista muževni, reski i sveži, iako mislim da nisu jako slični onome na šta smo navikli kod kozmetike namenjene muškarcima - a to je pozitivna stvar. Kao i velika većina ovakvih proizvoda, i Weleda balzam sadrži alkohol, ali u mnogo manjim količinama. On pomaže da se sastojci sjedine, ima ulogu konzervansa i omogućava da se proizvod brzo upije u kožu. Prepun je negujućih sastojaka poput organskih ulja jojobe i kokosaglicerina, ši butera pčelinjeg voska, a ekstrakti smirne i kamilice u sinergiji sa aloe vera sokom deluju umirujuće. Smirna je takođe poznata po svojim antiseptičkim svojstvima, a aloe vera pruža lagani efekat hlađenja dok umiruje sveže obrijanu kožu.


Kvalitetna bočica od plavog, debelog stakla u koju je balzam zapakovan odaje utisak luksuza. Tekstura je zaista kao balzam, mlečno bele je boje i nimalo ne liči na standardne vodenaste proizvode za posle brijanja koji pokušavaju da imitraju parfem. Zbog preciznog dozera i gušće, ali razmazive teksture balzama, troši se izuzetno sporo. Posle više od 3 meseca korišćenja nije potrošena ni polovina! Kao i kod svih Weleda proizvoda, miris je kombinacija etarskih ulja, a u ovom slučaju su to etarska ulja lavande i limunove trave koja se međusobno odlično balansiraju. Mladen inače voli mirise lavande i citrusa, tako da je ova kombinacija kao stvorena za njega. Miris se ne zadržava dugo na koži, ali čini nanošenje veoma prijatnim.


Iako ovaj balzam sadrži ulja, vrlo brzo se upija i ne ostavlja masan trag. Koža je vidljivo smirena, sveža i negovana. Formulacija je pogodna i za one koji imaju osetljivu kožu lica i ja bih nešto poput ovoga definitivno preporučila onima koje muči iritacija nakon brijanja. Mladen generalno nije veoma zahtevan što se tiče kozmetičkih proizvoda, ali je bio veoma zadovoljan ovim i primetio je razliku nakon višegodišnjeg korišćenja klasičnog afteršejva. Glavni utisci su da zaista smiruje kožu, brzo se upija i da odlično miriše. Moj glavni utisak je da konačno mogu da ga poljubim u obraz, a da ne pojedem gomilu vrlo gorkih hemikalija.


Cena ovog balzama je oko 2500din, što se u poređenju sa konvencionalnim proizvodima ovog tipa može činiti skupo, ali je definitivno isplativo uzimajući u obzir koliko sporo se troši i koliko je kvalitetan. Weleda After Shave balzam, kao i ostatak Weleda asortimana, možete kupiti u parfimeriji Metropoliten i prodavnici zdrave hrane Maslina u Beogradu, kao i u mnogim drugim apotekama i drogerijama širom zemlje. Na blogu Di Golubović je objavljena recenzija ovog balzama koju je napisao Dijanin prijatelj, a na blogu Uncle Abadash pročitajte utiske Natašinog partnera o gelu za tuširanje.

Kako vam se čini ovaj Weleda novitet? Kakve balzame za posle brijanja koriste vama dragi muškarci?
*Ovaj proizvod mi je besplatno ustupljen na korišćenje od strane uvoznika. Više o tome ovde.

5 comments

  1. Hvala draga! Definitivno, i Alverde i Sante proizvodi ovog tipa deluju zanimljivo, a i Weleda krema :) Meni se kod ovog balzama najviše sviđa miris, stvarno je fenomenalna kombinacija.

    ReplyDelete
  2. Ovo je balzam koji ću rado "slučajno" podmetnuti mom dragom kada ponovo odluči da se brije (zapravo se nadam da neće :D). Toliko su mi odvratni svi ti klasični aferšejvovi, što zbog mirisa što zbog efekta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ipak odluči da se brije, ovo će to učiniti podnošljivim, i za njega i za tebe! Apsolutno prezirem Denim i ostalu konvencionalnu afteršejv ekipu.

      Delete
  3. Kad si spomenula miris klasičnog aftershave-a, odmah je od nekud iz prošlosti dolutao Vožd :D
    Traume iz detinjstva :D
    I dvosatnog putovanja GSP-om s početka 2000-te.
    Proizvod je jako dobar, slažemo se i ja i moj muškarac koji ga je koristio :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, blagi užas! Drago mi je da delimo i ova lepa mišljenja :)

      Delete