EOS Passion Fruit balzam za usne

Kao što mnogi od vas sigurno znaju, ja obožavam EOS balzame za usne. Nisam osoba koja podleže trendovima i kupuje proizvode zbog lepog pakovanja ili dobrog marketinga, već isključivo zbog njihove delotvornosti. EOS balzami su potpuno prirodni, a 95% sastojaka je organskog porekla i mene je upravo to privuklo i ubedilo da isprobam ove šarene loptice. Pročitajte moje utiske o EOS Passion Fruit balzamu!


Moj prvi EOS je bio Summer Fruit, koji sam pre skoro godinu dana recenzirala na blogu. Ta aroma je mešavina mirisa kupine, jagode i breskve, ali se nekako najviše oseti breskva. Ja kod balzama za usne najviše volim mirise crvenog, bobičastog voća ili nečega osvežavajućeg i citrusnog, pa Summer Fruit nije bio potpuno po mom ukusu. Nakon što sam ga posle 8-9 meseci svakodnevnog korišćenja potrošila, odmah sam krenula da razmišljam o sledećem. Skoro sam se definitivno odlučila za Pomegranate Raspberry kada sam na kafi sa drugaricom pomirisala njen EOS u pastelno ljubičastom pakovanju i potpuno se zaljubila!



Passion fruit, odnosno marakuja, je vrsta voća poreklom iz Južne Amerike, veličine limuna i ljubičaste kore. Marakuju nikada nisam imala prilike da probam, tako da ne znam kog je ukusa, ali ovaj balzam ionako ne sadrži ekstrakt ploda, već cveta ove biljke. EOS Passion Fruit miriše fenomenalno - sveže, citrusno i egzotično! Nije to pravi citrusni miris poput limuna ili narandže, već nešto drugačije, nešto što nikada pre nisam pomirisala. Ukus balzama je fin i sladak od stevije, a vrhunsku negu pružaju organska, hladno ceđena ulja masline, kokosa, jojobe i suncokreta u kombinaciji sa pčelinjim voskom i ši puterom.


Kao ljubitelju pastelnih nijansi, Passion Fruit pakovanje liči na nešto iz mojih snova. Pored toga što su jako zanimljiva, pakovanja ovih balzama su vrlo kvalitetna. Ovaj obli, jajasti proizvod ima jednu ravnu stranu, koja mu omogućava da stoji. Njegov mehanizam otvaranja je takođe neuporedivo kvalitetniji, ima i žljebove sa strane u koje se prsti savršeno uklapaju i nikada se neće sam otvoriti u torbi. Kao što sam spomenula, svoj prethodni EOS sam koristila svakog dana i pozamašnih 7g proizvoda su mi potrajali skoro godinu dana. Čak i kada se ispupčeni balzam potroši i potpuno izravna, moguće je iskoristiti proizvod do kraja.


Iako sam mislila da su svi EOS balzami isti po teksturi, Passion Fruit mi se čini malo voskastijim od Summer Fruit parnjaka i manje je sjajan na usnama. Ostavlja nežan, skoro mat sloj na usnama i odlična je podloga za karmine. Usne izgledaju sočno, negovano i zdravo. Generalno sam jako zadovoljna negom koju ovi balzami pružaju i koristim ih tokom cele godine. Svoj EOS redovno nosim sa sobom u torbi jer je njihovo zanimljivo pakovanje vrlo praktično za pronalaženje u toj crnoj rupi! Veliki sam ljubitelj prirodnih balzama za usne, a EOS loptice su mi verovatno najdraže mazalice iz svih pomenutih razloga. Ovo po mom mišljenju nikako nije bezrazložno popularan proizvod. Kvalitet je tu i to je neporecivo.


EOS proizvodi su u Srbiji za sada dostupni samo preko određenih prodavaca na internetu, a moj prvi izbor je FB stranica Eos Balzami. Širok asortiman, dokazana pouzdanost i ljubaznost su samo neki od razloga zašto mislim da su najbolji, a to dokazuje i broj pratilaca koje imaju na svojoj stranici i Instagramu. Passion Fruit je u stvari deo limited edition duplog pakovanja, ali se kod njih može kupiti i pojedinačno po ceni od 1000din.

Da li ste već probali EOS balzame za usne? Ako jeste, koja vam je omiljena aroma?
*Ovaj proizvod mi je besplatno ustupljen na korišćenje. Više o tome ovde.

27 comments

  1. Nisam još probala nijedan eos balzam ali bih voljela da ih se dočepam. :D Ovaj mi je predivan i sviđa mi se miris koji ima, mogla bih njega kupiti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je ova aroma apsolutno božanstvena, ali volela bih da probam sve te voćkaste :) Imaš ogromne preporuke za Passion Fruit od mene!

      Delete
    2. Upisala sam ga u rokovnik. :) Idem u potragu gdje ga mogu naručiti na nekoj online stranici.

      Delete
  2. Ovaj nemam, jako želim da ga kupim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Divan je! Pravac Eos Balzami stranica! Ja želim još i Pomegranate Raspberry i Strawberry Sorbet i Fresh Watermelon :))

      Delete
  3. Želim ga, jer je veoma lepa boja pakovanja (baš za predstojeće prolećne dane). :) A slike su ti boli glava! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boja je fenomenalna, ja sam zaljubljenik u pastelne nijanse :) Hvala, drago mi je da ti se sviđaju fotke! Bila sam inspirisana pakovanjem i tim nežnim tonovima.

      Delete
  4. Imam tri komada, Summer Fruit mi se najmanje dopao (miris) i poklonila sam ga, a jagodica najviše :) Kad potrošim bar jedan, probaću Sweet Mint i ovaj, zvuči odlično :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam se na Summer Fruit navikla, prijatan je, ali nije to što sam želela. Passion Fruit me je oborio s nogu :) Znači ti preporučuješ Strawberry Sorbet?

      Delete
  5. Nisam probala eos još uvek, iskreno nije me ta ideja toliko ni privlačila, ali kako si ga opisala u postu sad jedva čekam da ga kupim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno je kvalitetan balzam, marketing i pakovanje i sve ostalo po strani :)

      Delete
  6. Drugarica mi je preporucila Fresh Watermelon, tako da cu njega verovatno ubrzo probati. Moja preporuka je Sweet Mint, po meni savrsen. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I mene zanima Fresh Watermelon, koji je drugi deo ovog limited edition duplog pakovanja :)

      Delete
  7. Odlična je recenzija Teodora!
    Mene su EOS balzami privukli odavno, pre svega zbog simpatične ambalaže,
    a tek sam nakon toga imala prilike da se uverim u njihov kvalitet. Planiram se ponoviti
    uskoro, tako da je ova preporuka dobrodošla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Lena, drago mi je da ti se sviđa! :)

      Delete
  8. Nedavno sam kupila Passion Fruit, no još ga nisam stavila u upotrebu ;). Trenutno koristim EOS Honeysuckle i baš je odličan! :)

    ReplyDelete
  9. Nisam nikada koristila EOS balzame. Da li postoji neki koji ostavlja trag na usnama ili su svi providni? :)

    ReplyDelete
  10. nisam ih jos probala,malo su skuplji ali kako sam cula sve najbolje o njima,planiram da ih narucim uskoro :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, kod nas su malo skuplji jer se uvoze iz Amerike, ali mislim da vrede :) Odlično neguju, a 7g je pozamašna količina balzama i stvarno traje mesecima uz svakodnevnu upotrebu.

      Delete
  11. Nekako sam uspjela ignorirati ove balzame, iako sam ih potajno priželjkivala, dok nisam kod tebe počela čitati hvalospjeve. Tebi vjerujem, pa sam sigurna da to nije bez pokrića. Definitivno si me nagovorila na kupnju, a prvi će biti upravo Pomegranate Raspberry ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja takođe inače ignorišem "trendove" i proizvode koji nam se na sve strane reklamiraju, ali ovo je stvarno kvalitet. Plus naravno užitak dok se mackaš nečim tako lepim i simpatičnim :)

      Delete
  12. Ovih Passion Fruit balzama zapravo ima dosta, skoro da se ni ne oseti da je limited edition. Ja nisam mogla da mu odolim! I hvala ti puno, drago mi je da ti se dopadaju slike :*

    ReplyDelete
  13. Mila
    Obozavam ih,omiljen mi je od jagode a takodje volim i njihove kreme za ruke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmm čula sam da je jagoda divna! I ja volim njihove kremice, dobro neguju a opet se brzo upijaju!

      Delete