Freshka Gora “Blago licu mom” krema za lice

Posle poprilično duge (i potpuno neopravdane) pauze (jer sam lenja), stiže moja prva recenzija. Proizvod koji želim da vam predstavim je krema za lice koju proizvodi Freshka Gora, jedna mala domaća firma iz Novog Sada. Svi njihovi proizvodi su potpuno prirodni i veoma pristupačni. Do sada sam probala i njihov balzam za usta i prirodnu pastu za zube na bazi gline - ali o tome ću napisati posebne tekstove. Freshka Gora je, kao što rekoh, mala firma iz Novog Sada koja se razvila iz kućne proizvodnje Sanje i Vlaste. Zove se Freshka Gora zato što većina biljaka koje se koriste u njihovim proizvodima raste na Fruškoj Gori.


Njihova krema za lice koju sam probala se zove "Blago licu mom" i moram da priznam da je to sasvim prikladan naziv. Zaista je potpuno prirodna; sadrži hladno ceđeno suncokretovo ulje, pčelinji vosak, med, kakao puter, neven, hajdučku travu, šargarepu, ekstrakt ruzmarina i etarska ulja lavande, ruzmarina i narandže. Cela krema najviše miriše na lavandu, a napravljena je bez veštačkih boja, mirisa i konzervansa. Konzervans u ovom slučaju nije ni potreban, jer kremica ne sadrži vodu. Dosta je pristupačna - košta oko 400din za 50ml, a ja sam svojih 50ml trošila tačno 10 meseci uz svakodnevnu upotrebu.


Moram da napomenem da bi ova krema mogla najbolje da se opiše kao noćna krema jer je poprilično masna i ima teksturu melema. Takođe, sadrži etarsko ulje narandže koje je fototoksično, pa bi zaista trebala da se koristi uveče. Veoma dobro se razmazuje, ali ipak joj treba neko vreme da se potpuno upije u kožu, jer sadrži med i razna ulja. Ja je svako veče koristim kao noćnu kremu i do ujutru mi koža izgleda prelepo. Zaista nahrani kožu i smiri bilo kakve iritacije koje ste imali uveče, a ja inače ne primećujem blage razlike i nijanse u stanju svoje kože, već primetim razliku samo ukoliko je očigledna.


Posebno vam savetujem da počastite svoje lice ovom kremom nakon toplog tuša ili pilinga lica; topla voda jako isušuje kožu, a posle pilinga vam je lice osetljivo i crvenkasto. U oba slučaja je ovo savršeno rešenje, jer zaista deluje smirujuće. Izuzetno je blaga i u njoj nema ničega što bi moglo da izazove neku iritaciju, tako da mogu da je koriste i deca, i ljudi sa problematičnom kožom, a moja mama je takođe koristi tako da mogu da vam kažem da prija i zrelijoj koži. Pogledajte i ostale Freshka Gora proizvode na njihovom sajtu, sada već imaju lep asortiman i verujem da će biti još novih stvari. Možete da lajkujete i njihovu Facebook stranicu da ostanete u toku sa svime, a ovde pogledajte spisak njihovih prodajnih mesta.

Ukoliko već niste, lajkujte HealthAlt stranicu da biste bili obavešteni kada objavim novi tekst! Čitamo se za koji dan.

4 comments

  1. Da li je preporučuješ za izuzetno masnu kožu? Plašim da možda ova krema ne bude previše za moju masnu kožu, a imam želju da je isprobam. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, preporučila bih je za svaku vrstu kože, jer hladno ceđena ulja koje sadrži neće doprineti daljem mašćenju kože već će iskontrolisati lučenje. Ne treba da se bojiš prirodnih ulja ako imaš masnu kožu, čak naprotiv :) Kod devojaka i blogerki koje imaju kombinovanu ili masnu kožu sam čula odlične stvari o upotrebi ulja avokada kao noćnu negu. Ulje koštica grožđa takođe posle nekog vremena utiče na to da koža prestane da prosijava u T-zoni, a fenomenalno je neguje i ne isušuje je. U svakom slučaju - probaj ovu kremicu bez straha, koristi je kao noćnu kremu i mislim da će ti biti super :)

      Delete
  2. Mila
    Odavno zelim da je probam ali nikako da naidjem na nju.Inace cula sam sve najbolje o ovoj marki prirodne kozmetike ali jos uvek nista nisam probala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Većina prodavnica zdrave hrane ima nešto od Freshke Gore ako drže i kozmetiku. Beograd, Novi Sad - stvarno ih ima na sve strane. A na kraju krajeva, imaju i sajt sa kog može da se naruči! :)

      Delete