Akvabent aktivni kiseonik

Akvabent aktivni kiseonik sam otkrila čitajući domaće blogove i već nakon prve pročitane recenzije sam bila zainteresovana. Odmah sam počela da pretražujem internet, jer do tada nisam uopšte bila sigurna šta je to aktivni kiseonik. Stvari su mi vrlo brzo postale jasne i jedva sam čekala da probam ovaj sprej, oduševljena mnogobrojnim potencijalnim primenama i ohrabrena činjenicom da su sva iskustva na koja sam naišla bila izrazito pozitivna. Ukoliko još uvek niste otkrili blagodeti aktivnog kiseonika, sada je momenat!


Pre nego što sam stigla da odem do najbliže Lilly drogerije, kontaktirali su me iz Akvabenta i ponudili mi njihov aktivni kiseonik na testiranje. Poslali su mi dve bočice, od kojih je jedna putovala sa mnom u Kopenhagen prošlog leta, dok je druga čekala kod kuće i svakodnevno išla sa mnom na kupalište kad sam se vratila. Od tada se ne odvajamo, aktivni kiseonik je postao sastavni deo moje beauty rutine i kućne apoteke! Spada u one magične preparate sa milion primena, potpuno je blag i bezbedan, a izuzetno je efikasan.

Treba napomenuti da se aktivnim kiseonikom ponekad naziva i rastvor vodonik-peroksida (H2O2), jer tu dolazi do zabune. Akvabent aktivni kiseonik je rastvor ozona (O3) u koncentraciji od 0.04% i to je potpuno drugačija stvar! On u dodiru sa kožom ne peni i ne peče, već smiruje i vlaži, osećaj je kao da ste na kožu naprskali običnu vodu. Aktivni kiseonik ne sme biti bojan i parfemisan, a njegov prirodan miris podseća na jestivo sirće. Međutim, taj miris nestaje odmah po nanošenju, tako da mi to ne smeta.

Akvabent aktivni kiseonik sadrži pročišćenu vodu >98% i aktivni kiseonik 0,04%.
Pumpica na pakovanju je odlična i raspršuje veoma sitne kapljice, što je meni bitno jer ga prevashodno koristim kao tonik za lice. Deluje tako što dezinfikuje kožu, pa se koristi za prevenciju i tretiranje akni i bubuljica. Prošlog leta sam imala period hormonskog disbalansa i problematične kože tokom kog sam više puta dnevno koristila ovaj sprej i primetila sam značajnu razliku: akne su brže nestajale, koža je brže zarastala i sprej je jasno ublažavao crvenilo.

Mislim da je aktivni kiseonik super stvar za tinejdžere i osobe koje imaju problematičnu kožu. Verujem da bi pomogao i kod tretiranja akni na prsima i leđima, pa bi i mnogi muškarci trebali da obrate pažnju na ovu bočicu u apotekama. Aktivni kiseonik je bezbedan za primenu i na oštećenoj koži i sluzokoži, pa se koristi i kod problema sa desnima, u kom slučaju ne treba ništa jesti i piti narednih 20 minuta. U ove svrhe ga lično nisam koristila, ali uverila sam se u to da deluje smirujuće, kao i da ubrzava regeneraciju kože.


Redovno ga koristim nakon depilacije/brijanja i kod bilo kakvih iritacija kože, jer u roku od nekoliko minuta pomaže kod crvenila i svraba. Tokom leta sam se nemilosrdno prskala jer mi je prijalo i sve što sam videla su bila poboljšanja, tako da nema razloga za brigu oko bezbednosti ovog spreja. Nisam bila u situaciji da koristim aktivni kiseonik na opekotinama, povredama ili posekotinama, ali ga uvek imam u kući jer bih prvo za njime posegnula radi zaustavljanja krvarenja i trenutnog olakšanja. 

Akvabent aktivni kiseonik možete pronaći u Lilly drogerijama i mnogim apotekama, a cena se kreće između 400 i 600 RSD. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno im se obratite na stranici Aktivni kiseonik ili na Instagram profilu, njihov ljubazan i komunikativan tim će vam sigurno izaći u susret. Akvabent takođe proizvodi i Neutral Active 12, dezodorans na bazi natrijum karbonata i ugljen-dioksida, u čiju efikasnost me je uverila recenzija na blogu Uncle Abadash, pa jedva čekam da ga i sama probam.

Da li ste čuli za aktivni kiseonik? Ukoliko ga koristite, kakva su vaša iskustva?
*Ovaj proizvod mi je besplatno ustupljen na korišćenje od strane proizvođačaViše o tome ovde.

8 comments

  1. Sve same zgodne stvarčice. I baš me zanima kako će tebi da se pokaže dezodorans, jer ja ne nađoh bolji za sebe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja generalno nemam problem sa znojenjem, tako da verujem da će mi raditi posao i bolje nego što je potrebno. :)

      Delete
  2. Nisam videla neki benefit pri korišćenju aktivnog kiseonika, a svakako sam ga isprobavala, no dezodorans me baš interesuje. To ću morati da probam. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesi ga koristila posle depilacije? Meni tu baš pokazuje rezultate, i to brzo. Ako si ga koristila samo kao tonik, razumem, nema nikakvih ludačkih promena. Mene je spasio kad sam imala taj hormonalni breakout, a od tada ga posebno šprickam kad sam u PMSu. Nataša nas je sve zaintrigirala za dezodorans! :)

      Delete
  3. Mnogo volim ovaj proizvod i toliko mi je puta pomogao u raznim situacijama, i meni i ukućanima da prosto od tada ne smem da ostanem u kući bez njega.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, stvarno je nešto što treba uvek imati pri ruci. :)

      Delete
  4. Koristila sam ovaj proizvod kod nekih promena na kozi nogu,ali izgleda nisam bila dovoljno uporna,a trebalo je,moracu da ponovim tretman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zavisi kakav je tačno problem u pitanju, ja sam videla super rezultate što se tiče umirivanja iritacija.

      Delete