Weleda Skin Food univerzalna krema

Weleda Skin Food je univerzalna krema koja, za razliku od konvencionalnih krema univerzalne namene, zaista dubinski neguje kožu pored toga što je štiti. Namenjena je za negu grube i suve kože, a njeno hranljivo dejstvo potiče od kombinacije biljnih ulja, dve vrste voska i ekstrakata lekovitih biljaka. Zeleno pakovanje koje asocira na prirodu i tradiciju, kao i sâmo ime kreme koje znači hrana za kožu su pažljivo odabrani i potpuno opravdani. Skin Food krema ove godine slavi 90. rođendan, pa joj posvećujem ovaj tekst!


Većini ljudi je prva asocijacija na univerzalne kreme popularna Nivea, koju ja lično ne volim i ne koristim. U te svrhe mi je potrebno nešto što će negovati i štititi kožu u isto vreme, ali što će se u potpunosti upiti i neće ostavljati mastan trag do prekosutra. Upravo takva krema postoji u Weleda asortimanu, zapakovana u prepoznatljivu metalnu tubu. Skin Food u potpunosti ispunjava moja očekivanja od jedne univerzalne kreme: ispunjava obećanja, zaista je višenamenska, pogodna je za sve uzraste, a pritom je i prirodna.


Ova bogata krema sadrži negujuća ulja suncokreta i slatkog bademalanolin, pčelinji vosak i ekstrakte ruzmarina, kamilice i nevena. Misteriozni lanolin je zapravo vrsta voska koji se dobija iz vune, a Weleda naglašava da koristi isključivo pročišćen, hipoalergeni lanolin kao i da proces dobijanja ovog voska ni na koji način ne škodi ovcama. Za negu kože se koristi zato što je kompatibilan sa njenom strukturom i sličan prirodnom sebumu, a stvara i zaštitni sloj koji sprečava gubitak vlažnosti. 


Miris ove kreme, kao i kod svih Weleda proizvoda, je zapravo kombinacija etarskih ulja. Meni se dopada jer se oseti doza citrusa, ali mogu se razaznati još neke travke i zbog toga bih ga opisala kao biljni. Tekstura kreme je veoma gusta, bogata i masna, a upija se u potpunosti, jer koža prepoznaje njene sastojke i može da ih iskoristi. Redovnim korišćenjem će se preporoditi i najgrublje, ispucale ruke, jer je koža po svakom nanošenju primetno omekšana. Pruža i zaštitu od hladnoće i vetra, pa je zimi često nanosim i na usne i lice. 


Primenu sam joj našla i za ruke i zanoktice, kao i za i stopala, a ponekad mi potkolenice budu toliko suve da ih samo ovakva krema spašava. Koristim je i na onim izrazito suvim delovima kože lica koji mi uvek ostaju nakon akni, i primetila sam da ubrzava zarastanje i obnavljanje kože. Skin Food kremu možete kupiti u Lilly i dm drogerijama širom zemlje, a u Beogradu Weleda proizvode možete pronaći i u parfimeriji Metropoliten i prodavnici zdrave hrane Maslina. Cena za 30 ml je oko 850 RSD, a 75 ml košta oko 1250 RSD.

Koja je vaša omiljena univerzalna krema? Da li ste probali Skin Food?

2 comments

  1. Alergična sam na lanolin, ne mogu vunene džepmere i čarape da smislim jer se sva ospem i češem kao da imam buve. Sve me bode i grebe... kada sam probala Carmex balzam za usne imala sam istu reakciju samo lokalizovanu - dakle to izgleda loše i osećaj je užasan. Kod ove kreme je prvo što me je bacilo u skepsu upravo prisustvo lanolina, ali rekoh daj da ipak proverim - i sve je ok... i više od toga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, nikakva sumnja oko Weleda sastojaka :)

      Delete