Herbateria afrički ši buter + POKLON

Vremenski uslovi imaju veliki uticaj na stanje i potrebe naše kože, pa tokom zime treba dodatno povesti računa o nezi i zaštiti. Tuširanje vrelom vodom i boravak u zagrejanim prostorijama isušuju kožu, a niske temperature i ledeni vetar je dodatno oštećuju. Moja koža u zimskom periodu posebno zahtevna, a proizvod koji me spašava i koji redovno koristim je Herbateria afrički ši buter. U nastavku pročitajte nešto više o osobinama ovog višenamenskog butera, a na kraju teksta vas čeka i giveaway!


Herbateria je biljna apoteka iz mog rodnog Sombora i do sada ste u nekoliko navrata imali prilike da čitate o njima na blogu. Posebno mi se dopadaju njihovi proizvodi za negu tela jer su efikasni, jednostavni i povoljni. Ši buter zapravo ne koristim toliko za negu tela, češće posežem za Herbateria kolačićima za telo, losionima u čvrstom obliku. Pisala sam i o njihovim mirišljavim buterima za telo u tubi i snimila demo video u kom ih možete videti na delu - oni su takođe sjajna opcija za negu tela tokom zime.


Ši buter se dobija iz plodova drveta shea, koje raste u zapadnoj Africi. Ovaj buter sadrži esencijalne masne kiseline i vitamine A, E i F, koje koža lako prepoznaje i upija. On ulazi u sastav mnogih krema i losiona za telo, ali za zimsku negu je bolje koristiti čist ši buter. Dok se u letnjem periodu uglavnom koriste proizvodi na bazi vode, tokom hladnijih meseci je preporučljivo preći na ulja, butere i meleme, jer oni na koži stvaraju tanak zaštitni film i time je čuvaju je od spoljašnjih uticaja. 


Ši buter je inače u čvrstom stanju i potrebno ga je zagrejati pod prstima pre nanošenja, dok je Herbateria buter savršeno kremast i razmaziv: ova penasta tekstura se postiže tako što se sirovina muti satima i satima. Kao što vidite na slikama, izuzetno lako se nanosi i prosto se topi na koži, koja ostaje meka i elastična. Miriše blago, prijatno i poznato, a miris je zapravo etarsko ulja cveta ylang-ylang. Ono nije zabeleženo kao iritans, već deluje antiseptično i umirujuće.


Može se koristiti na mnogo načina i zbog toga je postao neizostavan deo moje zimske nege. Nanosi se i na suvu i na vlažnu kožu, a ja ga često stavim i na krajeve kose posle pranja. Koristim ga na izrazito suvim delovima tela kao što su kolena, stopala, pete i laktovi, ali često ga nanesem i umesto kreme za ruke dok sam kod kuće. Volim da ga koristim i za predeo ispod očiju, ali ga ne nanosim na celo lice jer može biti komedogen. Neguje ispucale usne, ublažava crvenilo i iritacije, spašava stvar ukoliko ste se opekli...

HealthAlt × Herbateria
Sve u svemu, ši buter je pravo prirodno blago sa nebrojeno mnogo primena. Herbateria je to prepoznala, a poboljšavanjem teksture i mirisa ga je učinila još privlačnijim i praktičnijim. Dostupan je u pakovanju od 50 i 100 ml, a za onu najosetljiviju kožu postoji i verzija od 50 ml bez etarskog ulja. Možete ga naručiti preko internet prodavnice herbateria.rs po ceni od 390 dinara za 50ml i 650 dinara za 100 ml,  ili ga možete potražiti na nekom od njihovih prodajnih mesta širom Srbije.

Da li ste već koristili ši buter? Koji proizvod najviše koristite za negu kože tokom zime?
*Ovaj proizvod mi je besplatno ustupljen na korišćenje od strane proizvođačaViše o tome ovde.

11 comments

  1. Hej, nisam sigurna da li je rafinisan, mogu da pitam. Kada pogledaš "whipped shea butter" na netu svi su u principu beli, tako da mislim da to ima neke veze sa tim što je mućen do besvesti. Ja još uvek imam malo onog All Naturals testera ako mi veruješ, njega mogu samo da koristim za stopala/laktove koliko je gust i tvrd. :) Herbateria mi je milina za mazanje, pa mogu da ga koristim za više stvari. Ne daju mi se ludačke pare na Oshadhi ili nešto slično, i ovi mi fenomenalno rade posao ;)

    ReplyDelete
  2. Nisam do sada koristili ni jedan ši buter. A tokom zime najčešće koristim mleko za telo obavezno nakon kupanja :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ši buter isto može da se nanosi posle tuširanja, samo što deluje kao mleko za telo × 1000! :)

      Delete
  3. Dobila sam ga bas kod njih na nagradnoj igri. Stvarno je odlican za negu, idealan za laktove i pete.
    Ono sto meni smeta je miris, preintezivan je za mene, nekako odsevan, vise bih volela da su nestoblaze ubacili. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je miris baš blag! Postoji i verzija bez mirisa, možda bi ti se to više svidelo ;)

      Delete
  4. E ovako nešto bih baš volela da probam,na osnovu pročitane recenzije zvuči obećavajuće! A nije ni skupo! :) Verujem da bi pomoglo i kod suve i oštećene kože na rukama (od pranja sudova...vetra) a posebno tokom zime kad mi koža ispuca od jednom iz čista mira...iako je mackam kojekavim kremicama.:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo tako :) Pruža zaista intenzivnu negu, ne može da se poredi sa kremama i losionima.

      Delete
  5. Još uvek nisam ništa probala sa shea butter-om. Ovaj proizvod deluje zanimljivo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj obavezno! Najbolje čist ši buter, on pruža najintenzivniju negu. ;)

      Delete
  6. Koristila sam Mannin zlatni buter ali nisam odusevljena, tesko se razmazivao, previse cvrst i slabo se topio tako da je valjao samo za pete.
    Za ovakvo vreme,idealno mi je Weledino ulje od pasjeg trna. Nanesem neposredno nakon tusiranja i nema greske.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, nerafinisani i nemućeni ši buter je dosta čvrst i treba ga prvo rastopiti u rukama. Ja imam jedno malo pakovanje takvog butera koje koristim upravo za pete :) Weledina ulja su fantastična, ja ih koristim i za lice!

      Delete