Weleda regenerativno ulje od nara

Već jako dugo želim da napišem ovaj tekst jer se radi o jednom od mojih holy grail proizvoda. Prvi put sam ga probala prošle godine, kada sam u Nemačkoj kupila mini pakovanje namenjeno mami. Weleda je jedan od mojih omiljenih brendova i znala sam da sa njihovim uljima nema greške, a odlučila sam se za regenerativno ulje od nara jer se preporučuje za zreliju kožu. Mama je dobila poklon, ali sam ja jedno veče iz znatiželje probala to ulje na licu i sledećeg jutra sam bila potpuno zaljubljena. Pročitajte zašto!


Weleda je jedan od brendova u koje zaista imam poverenja, iz nekoliko razloga. Počevši od velikih stvari poput svetski priznatih sertifikata i velikog udela organskih sastojaka u proizvodima, preko adekvatnog i kvalitetnog pakovanja, pa do sitnih detalja poput zareza na stranama bočice ulja koji služe da ne bi iskliznula iz ruku - Weleda je odličan izbor. U Nemačkoj se može naći širi asortiman njihovih proizvoda, a dostupna su i raznorazna travel size pakovanja, pa je tako u mojoj korpi završilo jedna mala bočica ovog tečnog zlata.



Pre nego što sam ovo ulje diskretno premestila sa mamine police u svoj neseser, ona ga je koristila za noćnu negu i masažu lica. Ulje semenki nara je odličan anti-age sastojak, ali ono što je mene oduševilo je da na moju dvadesetdvogodišnju kožu deluje tako što preko noći ublažava crvenilo koje ostaje nakon akni i bubuljica. Iako imam dosta čistu kožu, kad god dobijem bubuljicu ona ostavi veoma vidljiv crveni trag koji mi nedeljama kvari ten. Tu Weleda priskače u pomoć!


Ulje semenki nara bogato je punicinskom kiselinom, retkom polinezasićenom masnom kiselinom koja ima jako antioksidativno delovanje i ubrzava regeneraciju kože. Ono je samo po sebi žućkasto-crvenkaste boje, izuzetno gusto i teško mazivo, pa su tu još i noseća ulja jojobe, susama, suncokreta, pšeničnih klica i makadamije, dok etarska ulja koja daju prelep, voćkasti miris. Dodat je i ekstrakt prosa, koji takođe ubrzava regeneraciju kože, kao i ekstrakt latica suncokreta, koji ima umirujuće dejstvo.



Weleda regenerativno ulje od nara u kombinaciji sa dobro prospavanom noći garantuje vidljivo poboljšanje do jutra. Koža je meka, jedra i elastična a crvenilo od bubuljica zaista znatno umanjeno. U određenim periodima ga koristim na celom licu, a ukoliko koristim nego drugo ulje, njega nanosim ciljano na crvenilo. Velikim pakovanjem koje vidite na slikama sam se ovog puta snabdela preko Budi Lepa outleta, a inače je dostupno u Metropolitenu, MasliniLily i dm drogerijama i u većini apoteka po ceni od 2600 din.

Da li ste već probali ovo ulje? Imate li vi neki holy grail proizvod za negu lica?

9 comments

  1. Moj holy grail je kokosovo ulje koje stavim samo na mjesto gdje je bubuljica, a djeluje isto tako da mi smanji crvenilo i upalu, a i ovaj proizvod se čini odličan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obožavam kokosovo ulje, ali ga uglavnom koristim za telo. Ima toliko primena! Drago mi je da ti se dopada Weleda nar :)

      Delete
  2. Koji aloe vera gel koristiš? :) Hidrolati su i meni jedna od omiljenih stvari za lice, pogotovo leti. Što se ulja tiče - zna Weleda šta radi. ;)

    ReplyDelete
  3. Weleda ulje od nara je, doduše, namenjeno za negu tela, ali sam prilično uverena da sve što je Weledino neće da škod na licu - pod uslovom da je u skladu sa tipom i stanjem kože. Weleda ima namensku liniju od nara za zrelu kožu lica i ja se "kunem" u Weleda serum od nara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, mislim da sa uljem stvarno nema razlike, a moja suva koža generalno jako voli ulja :) Mama je ostala bez ulja od nara, ali možda bih mogla da je počastim nekim drugim proizvodom iz te linije!

      Delete
  4. Weleda ulje od nara je olično za moju prilično zrelu kožu!
    (57)

    ReplyDelete
  5. Weleda ima odlicne proizvode, koristila sam neke... ovaj konkretno nisam probala ali super zvuci!

    http://www.adelaacanski.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znaju nemci šta rade kad je u pitanju prirodna kozmetika ;)

      Delete