Dr. Hauschka tečni puder

Pre nekog vremena sam imala priliku da prisustvujem jednom fantastičnom dešavanju u parfimeriji Metropoliten. Naime, internacionalni šminker i Dr. Hauschka brand ambassador, Karim Sattar, posetio je Beograd da bi promovisao njihov reformulisani tečni puder. Dr. Hauschka Foundation, koji će zameniti Translucent Makeup liniju, ima nešto drugačiji sastav, blago izmenjene nijanse, kao i novo, elegantnije pakovanje. Na mnogim drugim blogovima ste već mogli da čitate o ovom događaju, ali sam ja htela da u istom tekstu spomenem i Karimovu posetu i podelim sa vama utiske o pomenutom tečnom puderu.

Foto: Dario Marić
Karim je bio apsolutna zvezda večeri. Lepršao je oko svojih modela pričajući u isto vreme i sa njima i sa publikom. Sa svima je razgovarao kao da su stari prijatelji i nema osobe koju nije zarazio svojom pozitivnom i očigledno neiscrpnom energijom. U razgovor sa posetiocima je velikodušno ubacivao šminkerske tips&tricks; objašnjavajući da se boja očiju može naglasiti senkom u komplementarnoj nijansi, naglasio je da su devojke sa smeđim očima posebno imale sreće, jer su smeđoj komplementarne baš sve boje. Za dnevnu šminku je preporučio trend zvani boyfriend lips: lagano nanešen karmin ili sjaj koji bledi sa usana. Izgleda kao da ste nosili karmin, a onda vas je dečko strastveno poljubio! Što se tehnike nanošenja tiče—

"The best way to achieve that look is to put the lipstick on your boyfriend and then kiss him."
- Karim Sattar

Foto: Dario Marić
Po Karimovim rečima, Dr. Hauschka šminka je nastavak Dr. Hauschka nege kože. Zbog toga liči na BB kremu, jer pruža blagu/srednju prekrivenost, dok u isto vreme neguje kožu. Ukoliko to nije dovoljno, Dr. Hauschka Foundation može da se kombinuje sa dnevnom kremom kako bi se dobila još hidratantnija formula. Još jedan trik koji Karim koristi na modelima je da pomeša puder sa Dr. Hauschka okoloočnom kremom - ona daje instant lifting efekat pa koža izgleda jedro i sveže. A imam i ja jedan trik da dodam: ukoliko imate jako suvu kožu, pomešajte puder sa kapljicom nekog prirodnog ulja za lice. On tada još bolje klizi, lepše se blenduje i završnica je vrlo dewy, sveža i sjajna. Ja ovo ne radim svaki put, ali to me spašava kada mi je koža posebno suva i umorna ili kada je napolju vetrovito.


Ovo je puder na vodenoj bazi, koji zbog kokosovog ulja klizi po koži kao silikon. Pored kokosovog, tu je i ulje jojobe, kao i skupocena ulja makadamije i semenki kajsije. Osim toga, prisustvo ši butera, masnih alkohola i biljnog voska me uverava da ovaj proizvod ima mnogo više negujućih sastojaka od konvencionalnih pudera i da će se stvarno dobro brinuti o mojoj koži. Ekstrakt lekovite deteline "kamenjarke" je pri vrhu liste sastojaka, a tu je i ekstrakt nara u čija regenerativna svojstva sam se odavno uverila. Lista sastojaka za svaku pohvalu, ukoliko izuzmemo alkohol. On se u proizvodu ne oseti, delimično i ispari dok se nanosi, poboljšava teksturu pudera i služi kao konzervans. Ja računam na onaj arsenal lekovitih i negujućih sastojaka i verujem da oni neutrališu njegovo eventualno negativno delovanje.


Meni je ovaj puder dovoljan za prekrivanje crvenila i sitnih nepravilnosti jer imam poprilično čistu kožu. Što se tiče nijanse, koristim najsvetliju i ona mi za sada sasvim odgovara. Puder na meni ne oksidira, iako sam čula da se nekima to dešava. Volim da ga nanosim Real Techniques Expert Face četkom ili sunđerom, a kada ga mešam sa uljem nanosim ga prstima. Dopada mi se njegova lagana i prijatna tekstura i činjenica da mi ne isušuje kožu, iako ima velvet matte završnicu! Moram da priznam da je nadmašio moj dosadašnji favorit, Bourjois Healthy Mix Serum. Osim što se uopšte ne oseti na koži, rečeno mi je da se ni ne vidi da ga nosim! Jednostavno izgleda kao da imam skroz ujednačen ten. Za akne i podočnjake ćete, ipak, morati da koristite korektor. Slažem se sa rečima proizvođača da je ovo "puder koji prekriva nedostatke, ali ne i Vašu ličnost"!

Dr. Hauschka Foundation možete kupiti u parfimeriji Metropoliten u Beogradu po ceni od 2400din, što je po meni razumno uzimajući u obzir kvalitet sastojaka. Obavezno pročitajte i Natašinu recenziju ovog pudera na blogu Uncle Abadash! Za još utisaka sa eventa i šminkerskih trikova pogledajte tekst na blogu Moj neseser, a kod Ljilje na blogu Budi Lepa možete pronaći Karimove savete za šminkanje u zrelim godinama. Volela bih da mi u komentarima napišete iskrene utiske o tekstu, jer je ovo prva recenzija dekorativnog proizvoda koju sam napisala. Ja sam zaključila da mi definitivno fali srpskih reči za opisivanje ovakvih proizvoda i da još uvek ne znam kako da fotografišem svoje lice.

Da li ste probali neku prirodnu dekorativu do sada? Kako vam se čini ovaj puder?
*Ovaj proizvod sam dobila na poklon od Metropoliten parfimerije na pomenutoj promociji. Više o tome ovde.

11 comments

  1. Супер текст. Стигао је у право време, баш размишљам о куповини новог пудера, а овај природни баш делује занимљиво. Посебно ми се свиђа савет за нас са сувом кожом. Хвала. Поздрав :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala tebi! Drago mi je da ti se dopada.

      Delete
  2. Citala sam dosta pozitivnih komentara o ovom puderu i sada razmisljam da li da ga kupim posto ga nikad do sada nisam koristila. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam isto čula dosta dobrih stvari od drugih ljudi, jedina zamerka koju sam čula je da na nekima oksidira. Ali sve u svemu mislim da je ovo najbolja opcija za one koji žele da im puder bude neka vrsta nastavka nege kože. :)

      Delete
  3. Hvala na spominjanju Teo :) Moje mišljenje o puderu znaš. Imaš divnu kožu, što je odveć poznato, i ovaj puder je nekako skroz za tebe. Neće prekriti previše.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod tebe ima nekih informacija kojih kod mene nema, pa je svakako korisno da pogledaju i tvoju recenziju i slike :) Definitivno nije high coverage, ali moje povremeno crvenilo i sitnice prekriva odlično. Za ostalo - tu je korektor.

      Delete
  4. Ja koristim HM i obožavam ga jedino mi smeta što ostavlja trag na tel.itd.,da li i ovaj ostavlja trag??

    ReplyDelete
  5. Mila
    Puder po svemu a najvise po sastojcima deluje bas zanimljivo.Planiram da ga probam pogotovo zbog prirodnih sastojaka.

    ReplyDelete
  6. Lovely! Have a nice weekend sweetie!

    If you want to follow each other, please follow me on GFC or Bloglovin and I'll do the same ;)


    I invite you to join my worldwide giveaways: Jexshop 10$ gift card & Polka dots dress

    ReplyDelete