Sabi Handmade prirodna kozmetika

Sabi Handmade je domaća firma koju su osnovale dve sestre koje su godinama radile u salonu lepote sa konvencionalnim proizvodima. Njihova želja da stvore prirodne, jednostavne proizvode od neprerađenog bilja i nerafinisanih biljnih ulja se pretvorila u omiljenu razonodu. Raduje me kada saznam za ovakve male firme, jer su njihovi proizvodi po pravilu jednostavni, efikasni i povoljni. Bila sam jako srećna kada sam osvojila dva njihova proizvoda, a sada mogu da vam prenesem svoje utiske!


Na svom sajtu kažu da je iz rada i eksperimentisanja sa biljem, uljima, pčelinjim voskom i raznim mirisima proisteklo "čvrsto uverenje da priroda poseduje svako rešenje za negu naše kože", sa čime se ja potpuno slažem. Kao što ime kaže, Sabi Handmade proizvodi su ručno rađeni i potpuno prirodni. Asortiman proizvoda se proteže od krema za lice i putera za telo, preko balzama za usne do dezodoransa, pa čak i aftershave balzama za muškarce. Ova firma brine o našoj okolini kroz akciju reciklaže: ako kupite neki od njihovih proizvoda u staklenim ambalažama i posle im tu ambalažu vratite, dobićete popust od 200 RSD pri sledećoj kupovini. Koliko ja znam, proizvodi se za sada mogu naručiti samo preko njihovog sajta.


Prvi proizvod koji sam isprobala je puter za telo sa bademovim uljem - Almond Shea Butter. Puter je upakovan u limenu kutijicu sa jednostavnim dizajnom na poklopcu. Dostupan je u pakovanjima od 40ml i od 125ml. Sastojci su upravo to što stoji u nazivu, ši puter i nerafinisano ulje badema. Ovo ulje proizvodu daje blag, prijatan miris i znatno poboljšava teksturu proizvoda, jer je sam ši puter čvrst i malo teže se razmazuje. Ovako je puter pod prstima mekan, lepo se razmazuje, a tekstura me podseća na griz zbog sitnih gromuljica koje se tope na dodir. Zadovoljna sam učinkom, zaista omekšava i hrani kožu. Ja sam ga najviše koristila za negu stopala pred spavanje, jer količina od 40ml nije toliko izdašna da bih ga koristila za telo. 


Drugi proizvod je balzam za usne sa mirisom kokosa - Coconut Lip Balm. Njega sam već spominjala u tekstu o nezi usana tokom zime kao jedan od balzama koje preporučujem. Ja podjednako volim razne mazalice za usne, ali bih rekla da će se ovaj proizvod pre svideti onima koji preferiraju lagane, nemasne formulacije. Nije voskast, iako sadrži određenu količinu pčelinjeg voska, više je uljan i dobro razmaziv. Ostavlja lep sjaj na usnama i koža ga dosta brzo upije, što znači da nije preterano postojan. Ne nosim ga sa sobom u torbi jer je u kutijici, što mi nije praktično, i to bi bila moja jedina zamerka. Njegovo mesto je pored mog kreveta i nanosim ga svako veče pred spavanje.


Ši buter sa uljem badema možete kupiti po ceni od 550 RSD za 40 ml i 1100 RSD za 125 ml. Balzami u kutijici sadrže 15ml proizvoda, a cena im je 350din. Moji utisci o celom brendu su za sada veoma pozitivni i radujem se isprobavanju ostatka asortimana! Proizvodi su lepo formulisani i pristupačni, a sviđa mi se i kompletna filozofija firme jer se poklapa sa mojom ličnom. Nadam se da će uskoro moći da se kupe i u nekim maloprodajnim objektima, a do tada možete da posetite njihov sajt i Facebook stranicu:


Da li ste koristili neke od Sabi Handmade proizvoda? Kako vam se čine?

17 comments

  1. I ja volim male domaće brendove okrenute prirodnoj kozmetici :).
    Sabi proizvodi su me osvojili i kvalitetom i šarmantnom ambalažom, mada mi nisu svi odgovarali (o tome ću opširnije jednog dana u blog postu). Drago mi je da su i tebi simpatični.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radujem se tekstu :) Imaš li neki predlog šta bih mogla sledeće da probam?

      Delete
    2. Ne znam da li voliš i koristiš piling za telo? Meni se njihov piling sa kafom i narandžom jako dopada. U staklenoj tegli, sa sve drvenom varjačicom za lakše vađenje. Divan je!

      Delete
    3. Zabeleženo! Nisam ga još probala ali odavno želim da probam neki piling sa kafom.

      Delete
  2. Cena putera? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 550din za 40ml i 1100din za 125ml. Sve to piše na njihovom sajtu, link je pri dnu teksta :)

      Delete
  3. Moram priznati, nisam čula za njih do sad, ali mi jako zanimljivo deluju :))
    I uvek me obraduje kad vidim da se neko upusti u ručnu
    izradu kozmetike, uz praćenje nekog unapred definisanog
    koncepta. Ambalaža je jednostavna ali veoma simpatična na oko :)
    Balzam za usne me teksturom podseća na NUXE reve de miel :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Definitivno pogledaj šta sve imaju, super su :) Biće i novih proizvoda uskoro!

      Delete
  4. Imam u planu da probam nešto iz njihovog asortimana u zadnje vreme sam čitala dosta pozitivnih mišljenja :)

    ReplyDelete
  5. Da li neka apoteka ili trgovina u Beogradu ima neka njihove proizvode?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nažalost mislim da ne, dostupni su samo preko sajta i Facebook stranice. Možda je moguće neko lično preuzimanje po dogovoru, raspitajte se kod njih :)

      Delete
  6. Ti me namamiš kao niko :D Sve što vidim kod tebe, probala bih... I poslednjih 6 meseci sam baš dosta prirodne kozmetike isprobala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yessssss! Uspeva mi moj zločinački plan da vas sve navučem na prirodno!

      Delete
  7. Vidiš, onaj All Naturals šea je skroz drugačije teksture, bez grudvica :) Nisam to znala. Ipak je jako prijatan za korišćenje. Ja sam isto sumnjičava što se tiče aroma, ali potvrđeno mi je da koriste samo jestive arome koje se stavljaju u hranu i pića, tako da stvarno ne mogu da im zameram to. :) Uskoro ću probati i malinu, jedva čekam!

    ReplyDelete
  8. Mila
    Probala sam puter za telo sa bademovim uljem,bas kao i ti i odusevljena sam.Koristila sam ga tokom zime kada mi nijedna mazalica nije dovoljno hidratantna i ovaj puter mi se bas dopao.Koza mi je bila glatka a miris mi se bas dopao.Inace svi proizvodi su im bas kvalitetni i ja sam njihov redovni kupac.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, bademovo ulje malo ulepša miris putera :) Slažem se da su im proizvodi stvarno kvalitetni!

      Delete