All Naturals Extra Moisturizing Cream

All Naturals je domaća marka prirodne kozmetike za koju sam čula preko svoje drugarice i blogokoleginice Ive, koja takođe vodi blog o prirodnoj kozmetici, a na kraju sam i ovu kremu dobila na poklon od nje. Smatrala je da će ovaj proizvod više odgovarati mojoj suvoj nego njenoj kombinovanoj koži te mi ga je poklonila. Bila je u pravu, ova dnevna kremica mi je izuzetno prijala pa sam htela da vam kažem nekoliko stvari o njoj.


"Prirodna kozmetika se nametnula kao logičan izbor nakon dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji konvencionalne kozmetike i svakodnevnog kontakta sa velikim brojem hemikalija." 

All Naturals u svom asortimanu ima putere za telo, kreme za lice, tonike, serume, meleme, ulja, Q10 i hijaluronske kreme kao i čvrste losione za telo. Svi proizvodi su bez parabena, veštačkih boja i mirisa, silikona, parafina, vazelina i ostalih derivata nafte. Takođe nisu testirani na životinjama, a pakovanja se mogu reciklirati. Na kutiji je osim toga naznačeno i da su napravljeni s ljubavlju, što je po mom mišljenju vrlo lep detalj.


Extra Moisturizing Cream je dnevna krema, i to prva dobra prirodna dnevna krema koju sam uspela da pronađem. Prirodne kreme vrlo često imaju teksturu melema i dosta su masne, jer sadrže velike količine hladno ceđenih ulja, a to znači da su mnogo pogodnije za korišćenje uveče. Ova krema, međutim, ima laganu teksturu i upija se u sekundi. Odlična je baza za šminku i odmah po nanošenju možete da krenete sa šminkanjem, što je većini devojaka izuzetno bitna stvar rano ujutru. Ja imam suvu kožu i zbog toga sam ujutru koristila i neke teže kreme, jer mi je jednostavno potrebna hidratacija, ali ova kremica bez problema uspe da utoli žeđ moje kože!


Pruža zaista dobru hidrataciju i negu zahvaljujući sastojcima kao što su aloe vera, D-pantenol, ulja makadamije, avokada i noćurka, ši puter i ekstrakt biljke Tamarindus Indica. Tamarind, takođe poznat kao indijska urma, je biljka bogata polisaharidima koji se smatraju biljnom alternativom hijaluronskoj kiselini. Oni vezuju vodu i stvaraju zaštitni film na površini kože koji sprečava gubitak vlažnosti i deluje kao antioksidativni štit. On je dobrim delom zaslužan za negu koju ova krema pruža i mislim da zato nije bilo potrebno staviti velike količine ulja, koje bi kremu učinile masnijom. 



Krema je upakovana u staklenu bočicu od 50ml sa plastičnom pumpicom na vrhu. Potreban je jedan do dva stiska pumpice da bi izašla dovoljna količina kreme za celo lice. Lagane je teksture i bele boje, što je već poznato onima koji koriste konvencionalne kreme za lice. Miris je nešto što nisam očekivala - veoma je svež, sličan menti, a mene čak podseća i na miris paste za zube. Lično nisam ljubitelj mirisa nane u ovakvim proizvodima, tako da nisam oduševljena time, ali znam da ima mnogo ljudi kojima ovakvi mirisi prijaju. Kao što sam spomenula, All Naturals ne koristi sintetičke mirise, nego kombinacije eteričnih ulja. Miris nije veoma jak i dobra stvar je što se oseti samo dok se krema nanosi, ne zadržava se na koži.



Još jedna zanimljiva karakteristika ove kremice je to da je vrlo osvežavajuća na licu, što mi ujutru prija. Ne znam da li je do ekstrakta tamarinda ili kombinacije eteričnih ulja, ali u kombinaciji sa već pomenutim mirisom me zaista razbudi ujutru! Ako tražite dobru dnevnu kremu koja je potpuno prirodna, definitivno bacite oko na All Naturals e-prodavnicu. Imaju još nekoliko kremica u ponudi koje bi vas mogle zainteresovati, uključujući i neke varijante za zreliju kožu. Koliko znam, njihovi proizvodi se za sada mogu kupiti jedino preko sajta, ali je naručivanje vrlo pregledno i jednostavno. Ekstra hidratantna krema košta 900din za 50ml proizvoda, što je sasvim okej uzimajući u obzir pakovanje, kvalitet sastojaka, kao i to da vam za nanošenje treba vrlo mala količina. Ja je koristim već par meseci i nisam ni blizu dna!

 www.allnaturalscosmetic.com
 facebook.com/allnaturalscosmetic

Kako vam se čini All Naturals? Pišite mi!

14 comments

  1. Teić, ovo je taaako super, moja koža je generalno jako suva i uvek mučim muku sa pronalaženjem dnevne kreme koja mi zapravo hidrira kožu lica kako treba :( bukmarkovala sam njihov sajt i mislim da ću naručiti ovu kremicu koju ti koristiš :> puno te pozdravljamo Šomi i ja HEHEHE :*

    ReplyDelete
  2. Trenutno koristim ESTAR i obećala sam sebi da neću kupiti ništa dok ne potrošim, ali si me baš zaintrigirala ovim postom, kao i obično :)) Super post.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha drago mi je! Ja sam videla puno recenzija Estar proizvoda i odlično mi se čine! Hajde ja kad potrošim ovo kupujem nešto od njih, a ti kad potrošiš svoje mazalice probaj All Naturals!

      Delete
    2. Sad se dvoumim između Bioderme Sensibio i ove... Baš sam u dilemi :) Sreća, pa imam još minimum mesec dana da razmislim.

      Delete
  3. Veliki sam ljubitelj prirodne kozmetike i uvek me odusevi kad se pojave ovakve stvari u Srbiji. Sastav ove kreme je bas obecavajuci i sigurno ce dobro doci za predstojece hladne dane. Osim sto me je opisom ovaj post privukao da pogledam i ostale proizvode ovog proizvodjaca fotografije su me takodje odusevile. Svaka cast!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Gordana, hvala puno na divnim rečima!

      Delete
  4. Ova krema zvuči kao proizvod koji bi meni odgovarao! Od nedavno sam se počela okretati prirodnim proizvodima i ne znam baš puno o njima ali uživam u korištenju. Najviše me odbija nedostupnost, cijene su čak i prihvatljive kad se kvaliteta i trajnost uzmu u obzir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam se već navikla na "nedostupnost", odnosno navikla sam da po kozmetiku idem na pijacu i u prodavnicu zdrave hrane :) Podržavam te u prelasku na prirodne proizvode, samo napred!

      Delete
  5. Mila
    Obozavam prirodnu kozmetiku i sve vise je koristim.Hidratantne kreme su mi apsolutno neophodne jer imam suvu kozu a ova mi deluje savrseno po tvom opisu.Mnogo bih volela da probam nesto iz All Naturals-a.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imaš moje najveće, najiskrenije preporuke za All Naturals!

      Delete
  6. Jako volim ovaj brend i kozmetiku, buter za telo mi je među najboljima ikad , kao i ova krema što se nege tiče ali imam nesreću da mi miris smeta i da ne mogu da je koristim nažalost zbog toga, al to jednostavno nije do mene :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumem te, ni ja nisam fan ovog mirisa. Meni međutim to ne igra veliku ulogu kod proizvoda generalno, ali shvatam da nekom može jako da smeta. Ne mogu svi proizvodi biti za svakoga, nažalost, ali ima još pregršt All Naturals proizvoda u kojima možeš da uživaš :)

      Delete